Celebrada la 4a Assemblea de les Xarxes Rurals Europees


4ª Asamblea de las Redes Rurales Europeas

11 de gener de 2018
Dinamización rural

El passat 14 de desembre es van reunir els representants dels estats membres per a ambdues xarxes rurals: ENRD i EIP-AGRI.


11.01.2018

L' Assemblea de les Xarxes Rurals és un òrgan de governança que reuneix anualment representants d' organismes governamentals (Autoritats de Gestió i Organismes Pagadors), representació civil i local (ONGs, Autoritats Locals i Regionals i Grups d'Acció Local), representació del sector d' innovació (Instituts d'Investigació A) les Xarxes Rurals Nacionals . Es compon de 196 membres que representen les anteriors categories ia cadascun dels estats membres.

Aquest òrgan de coordinació, entre la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (ENRD) i l' Associació Europea per a la Innovació (EIP-AGRI) , s'encarrega de promoure l'intercanvi i la creació de xarxes entre entitats públiques i privades de desenvolupament rural i innovació per afavorir la productivitat i sostenibilitat de l'agricultura , facilitar el marc per a les activitats de les dues xarxes i els seus grups temàtics i assegurar-ne

En aquesta reunió de l'Assemblea, la Comissió Europea va presentar les línies que seguirà la futura PAC , recollides a la recent publicada comunicació “El futur dels aliments i l'agricultura” basada en la consulta pública realitzada, la conferència Cork 2.0 i les aportacions realitzades pels grups temàtics i de diàleg civil.

Els objectius de la futura PAC seran promoure sector agropecuari resilient i intel·ligent , intensificar la cura del medi ambient i l'acció pel clima així com enfortir el teixit socioeconòmic de les zones rurals.

Les prioritats establertes en aquesta comunicació són:

  1. El suport al coneixement i la innovació i la tecnologia
  2. Un ajut just a la renda perquè els agricultors puguin viure de la seva feina i invertir per millorar els pagaments en condicions de mercat (el 20% de les explotacions rep el 80% dels pagaments)
  3. La millora a la gestió de riscos (explorant nous camins)
  4. La intensificació de la cura del medi ambient i l'acció pel clima per contribuir a assolir els objectius climàtics i mediambientals de la UE
  5. L'enfortiment del teixit socioeconòmic de les zones rurals (les noves cadenes de valor com energia neta, bioeconomia, economia circular i ecoturisme ofereixen potencial de creixement i ocupació)
  6. L'atracció de nous agricultors i l'impuls del relleu generacional
  7. Atenció a les preocupacions ciutadanes sobre la producció agrícola sostenible, salut, nutrició, residus alimentaris i benestar animal.