
05 de abril de 2023
Els seleccionats rebran durant aquest període 20 hores de formació amb professionals especialitzats, a més d'esdeveniments de networking, suport de coordinadors i suport a través de la plataforma Emprendoteca.es.
- #EmprendouRoute és un programa del Ministeri de Cultura i Esport dirigit al foment i incubació d'iniciatives culturals en l'àmbit rural
- Els projectes seleccionats es desenvolupen a poblacions de menys de 30.000 habitants
- El programa té lloc del 5 d'abril al 9 de juny del 2023
El Ministeri de Cultura i Esport , a través de la plataforma Emprendoteca.es , va obrir el passat mes de febrer la convocatòria #EmprendoRoute , un nou programa de foment i incubació de projectes culturals en l'àmbit rural dirigit a descobrir i tutelar iniciatives que puguin ser posteriorment desenvolupades per fomentar la indústria creativa al territori rural.
Després de la convocatòria de sol·licituds, “#EmprendoRoute” acaba de publicar els 12 projectes seleccionats que formaran part del desenvolupament del programa les properes setmanes, més concretament del 5 d'abril al 9 de juny de 2023. Així, aquests 12 seleccionats rebran durant aquest període 20 hores de formació amb professionals especialitzats, a més d'esdeveniments de networking . .
Projectes seleccionats
A la convocatòria es van presentar 102 iniciatives de tot el territori espanyol, de les quals van ser seleccionades aquestes 12:
- La Barraca de cinema . Patricia De Luna (itinerància per territoris rurals de la Península) : espai de cinema mòbil interior i exterior amb continguts audiovisuals accessibles, esdeveniments i activitats culturals.
- Retrat Nòmada . Eli Garmendia i Carlos Pericás (Itinerància per territoris rurals nacionals) : creació d'arxius fotogràfics de retrats contemporanis i digitalització del patrimoni històric fotogràfic.
- Teatrisso Cafè Teatre . Laura López San Pedro (Cuzcurrita de Riu Tirón, La Rioja) : espectacles de teatre, musicals, cinema, humor sota un esquema de cafè teatre, rememorant l'esperit dels anys 20 i 30.
- VikiLab . Santiago Garrido Rua (Territoris rurals de Catalunya) : contingut educatiu en forma de llibres, vídeos i altres materials didàctics per a nens i adults interessats a aprendre més sobre el model educatiu STEAM
- Editorial Bestiola Rara . Borja Chacón Honorato (Llogaret Cañadas de Haches de Abajo, Albacete) : disseny, il·lustració, creació i recopilació mitològica i etnogràfica de la seva àrea.
- Pop-Ups Rural Perspectives . Marisa Iturbide i Amaia Valdemoros (Artajona, Navarra): planteja un format d'exposició i comercialització física i virtual efímera agrupant productors i creadors rurals dels municipis del Camí de la Vera Cruz.
- Learn flamenco guitar . Pedro José Vázquez Martín (Galaroza, Huelva) : cursos paquetitzats de guitarra flamenca en anglès, classes personalitzades de guitarra flamenca i experiències d'aprenentatge in situ.
- Cap Sud . José Miguel Pérez Alcázar (Arguineguín, Las Palmas) : desenvolupament, producció, postproducció i distribució de cinema amb vocació social.
- Notícies a temps . María Sonsoles Fiallegas Rebollo (Peñaranda de Bracamonte, Salamanca) : es tractaria del primer diari digital totalment independent de la seva regió.
- Cultiv-art . Blanca Rodriguez d'Azero Tabares (Illes Canàries) : projecte que crea un enllaç a través de les arts i la cultura amb el sector primari
- The Little Foxes Club . Vanessa María Mato Pose (Vilalba, Lugo) : immersió lingüística en un espai rural dissenyat perquè nens i nenes aprenguin anglès mentre conreen plantes, juguen amb els animals de la granja i es diverteixen pastant pa.
- We Love Reuse . Marcela Palmisiano (Menorca, Illes Balears) : plataforma de reutilització, per generar consciència sobre el consum responsable i la conservació del medi ambient.
En finalitzar el programa cada projecte haurà establert un model de negoci i estarà capacitat per comunicar la idea a través d'una estratègia de vendes.