La Xarxa Rural Nacional publica una “Recopilació de projectes de bones pràctiques del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020”


“Recopilación de proyectos de buenas prácticas del Programa Nacional de Desarrollo Rural 2014-2020”

02 de març de 2021

01/03/2021. La Xarxa Rural Nacional (RRN) va presentar el 26 de febrer la publicació “Recopilació de projectes de bones pràctiques del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020” , un document que recull 22 projectes i actuacions considerades bones pràctiques en el marc de les diferents mesures i submesures que integren el Programa Nacional rural..


Per a la consideració de “ bona pràctica” , la Xarxa Rural Nacional ha tingut en compte els següents indicadors:

  • Que els projectes hagin aconseguit uns resultats demostrats .
  • Que siguin transferibles a altres sectors o territoris, és a dir, que es puguin aplicar fora del seu àmbit dactuació.
  • Que disposin duna sèrie de recomanacions que puguin ser reproduïdes en un altre tipus dactuacions.

Jornada de presentació

A la jornada virtual de presentació van participar 9 dels projectes o actuacions que estan inclosos en aquesta publicació, amb l'objectiu que la seva experiència pogués ser font d'inspiració per a altres projectes que es vulguin desenvolupar dins del marc del PNDR. Al llarg dels diàlegs i les taules van explicar què els va impulsar a dur a terme l'actuació, quins van ser els obstacles que van trobar i els aprenentatges i les experiències adquirides durant el camí.

Oviaragón, DCOOP i Mancera, van ser les entitats associatives que van participar a la primera taula de debat, dedicada a l'augment de la dimensió i integració dels agents de les cooperatives i altres entitats associatives. A través de la seva experiència, vam poder conèixer de primera mà com el PNDR està reforçant el suport a aquest tipus d'entitats a través de:

  • Activitats de formació professional i adquisició de competències.
  • Inversions en transformació i comercialització de productes agraris-
  • A través del foment de l' associacionisme agroalimentari .

A la segona taula de debat, es van exposar tres submesures dutes a terme per l'Administració Pública, com a beneficiària del PNDR, i les actuacions de les quals estan dirigides a la conservació i eficiència en l'ús de recursos naturals, específicament els forestals, la lluita contra el canvi climàtic i el foment del patrimoni rural. A taula es va poder parlar de la importància de continuar amb aquestes accions en un futur per garantir una gestió sostenible del territori.

A la tercera taula de debat, dedicada a la innovació , van intervenir els Grups Operatius Carbocert i Gophytovid , per explicar la importància que té la innovació en el foment de la competitivitat del sector.

En definitiva, la trobada va servir per conèixer aquests projectes inspiradors que ens acosten la feina feta al medi rural a tota la societat, i ha servit d'espai d'aprenentatge, afavorint el diàleg entre diferents beneficiaris.

Per a més informació de la jornada, podeu consultar el canal de Youtube de la RRN o la pàgina web de l'esdeveniment , així com les Xarxes Socials de la RRN: Twitter i Facebook .