
16 de juny de 2022
Els ajuts a “Projectes en línies estratègiques 2022” es convoquen amb la finalitat de donar resposta als desafiaments identificats a les prioritats temàtiques que es determinin a les convocatòries.
L'Agència Estatal de Recerca convoca els ajuts a projectes en línies estratègiques 2022
- Els ajuts estan destinats a finançar projectes de recerca industrial amb la finalitat de donar resposta als desafiaments identificats a les prioritats temàtiques
- A la convocatòria 2022 hi ha dues prioritats específiques per al sector agroalimentari: “Millora de la sostenibilitat agrícola a escala territorial basada en els principis agroecològics i en laboratoris vivents” i “Transició digital al sector agroalimentari”
L' Agència Estatal de Recerca convoca els ajuts a “Projectes en línies estratègiques 2022” amb la finalitat de donar resposta als desafiaments identificats a les prioritats temàtiques que es determinin a les convocatòries.
Els ajuts estan destinats a finançar projectes de recerca industrial en col·laboració entre empreses i organismes de recerca amb la finalitat de donar impuls als avenços en el camp d'aplicació al qual es dirigeixen els projectes, tant a nivell científic com al desenvolupament tecnològic i la innovació, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d'Innovació per al període 2021-20.
La present convocatòria té un termini de presentació de sol·licituds entre el 14 de juny al 5 de juliol de 2022 i es pot consultar aquí .
Línies estratègiques
En aquesta convocatòria s'han establert 18 prioritats temàtiques , de les quals n'hi ha dues d'específiques per al sector agroalimentari :
- Prioritat 13 . "Millora de la sostenibilitat agrícola a escala territorial basada en els principis agroecològics i en laboratoris vivents": l' impacte esperat amb aquesta prioritat és millorar la sostenibilitat de l'agricultura i avaluar els avenços i els impactes de la transició agroecològica a escala territorial.
- Prioritat 17 . “Transició digital al sector agroalimentari”: els impactes que s'esperen amb aquesta prioritat són:
- Accelerar la transició digital per a la reducció de l'impacte mediambiental, dels costos de producció i augmentar la qualitat i la traçabilitat dels productes mitjançant l'ús de tecnologies digitals.
- Enfortir la posició dels productors i de la resiliència i la transparència de les cadenes de subministrament , amb sistemes d'intercanvi de dades segures i justes per al sector.
- Augmentar i millorar l'ús d' eines digitals a zones amb escassa connectivitat; i millorar leconomia de dades dels sistemes alimentaris.
Podeu ampliar informació sobre les 18 prioritats temàtiques aquí .
Projectes finançats a la convocatòria 2021
Com a exemple de projecte beneficiari a la convocatòria de 2021 relacionat amb el sector agroalimentari podem citar el de “Bioproducció Sostenible de Feromones d'Insecte per a Control de Plagues” , desenvolupat per l'Agència Estatal del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i AINIA (centre tecnològic privat amb més de 30 anys d'experiència en R+D+i) que van rebre una subvenció de 301.192,80 euros la primera i de 135.119,86 euros la segona. Un tercer soci, Ecología Y Protecció Agrícola SL , va rebre un préstec de 40.584,95 euros.
Agència Estatal de Recerca (AEI)
L' Agència Estatal de Recerca fomenta la R+D+i mitjançant:
- Un finançament competitiu amb recursos públics
- Promociona la col·laboració entre els agents del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació.
La seva missió és promoure la investigació científica i tècnica a totes les àrees del saber mitjançant el suport a la generació de coneixements d'alt impacte científic i tècnic, econòmic i social orientats a la resolució dels grans reptes de la societat. La visió de l'AEI és contribuir a fer que les persones i institucions que es dediquen a la recerca a Espanya arribin al seu potencial i que la recerca sigui un impulsor clau del desenvolupament de la societat